Inspiratie!

Pink Ribbon Actie
Jacobien de Haan,
De Hemel kan wachten

Jacobien de Haan uit Dieverbrug schrijft columns in de Steenwijker- en de Meppeler Courant over haar leven met borstkanker, moederschap en wat ze verder tegenkomt.

De Hemel kan wachten is een intense, liefdevolle en met humor geschreven verslaglegging over leven met een dodelijke ziekte en toch gelukkig zijn.

Momenteel reist zij met een camper door Nederland, om zelf haar boek naar verschillende boekhandels te brengen.

Steun met dit boek het WWF
David Attenborough,
Een leven op onze planeet

‘De natuur heeft altijd voor ons gezorgd. Nu is het de hoogste tijd dat wij voor de natuur gaan zorgen.’

Presentator en natuurkenner David Attenborough kijkt terug op de veranderingen die de wereld in de afgelopen eeuw heeft ondergaan, en hij deelt zijn levenswijsheid en zijn hoopvolle visie op de toekomst.

Eerder verschenen vele boeken van hem, waaronder De Ontdekking van het Leven.

Van elk verkocht exemplaar gaat € 1,– naar het WWF.

Over het ontstaan van de mensheid
Yuval Noah Harari,
Sapiens

Vijf jaar geleden verscheen de Nederlandse vertaling van Sapiens, de kleine geschiedenis van de mensheid waarmee Yuval Noah Harari de wereld veroverde. Sindsdien zijn er 13 miljoen exemplaren verkocht, waarvan 380.000 in de Lage Landen. Samen met David Vandermeulen en Daniel Casanave, beiden onbetwiste meesters van het stripschap, maakt Harari nu het beeldverhaal.

Hét stripboek over de negentiende eeuw
Multatuli’s
Max Havelaar

Het belangrijkste werk uit de Nederlandse literatuur wordt ter gelegenheid van het Multatuli jaar bewerkt tot een graphic novel door Jos van Waterschoot (oud conservator van het Multatuli huis) en Eric Heuvel auteur van De ontdekking en Quaco – leven in slavernij. Hierdoor bereikt de Max Havelaar een nieuw (jong) publiek maar is het ook bijzonder om de Max Havelaar nu als graphic novel te beleven.

Prentenboek van het jaar 2021
Loes Riphagen,
COCO KAN HET!

Coco kan het! van Loes Riphagen is verkozen tot prentenboek van het jaar 2021. Kinderen vallen in een prachtig geïllustreerde wereld van het vogeltje Coco en leren met haar het avontuur van vliegen, vallen en opvliegen.

Het feestelijkste boek als cadeau
Ingrid & Dieter Schubert, Monique Berndes
Alles is een reden voor een feestje

‘Het was vandaag een mooie dag. Dat wil ik graag vieren.’

Grappige tekeningen en lieve woorden maken van dit boek een feest. Echt een boek om te bewaren en bij feestdagen open te slaan, je krijgt er zomaar vrienden bij:

Haas, Uil, Eekhoorn, Mier, Mol, Muis en bever hangen in het bos de vlaggen op, wat is het feest van vandaag?

Bezoek onze winkel voor cadeaus, inspiratie en speciale aanbiedingen!