Inspiratie!

Boekenweekgeschenk 2020:

De 85ste boekenweek vindt plaats van 7 tot 15 maart. Zoals ieder jaar krijgt u bij aankoop van een boek t.w.v. €12,50 een boekenweekgeschenk cadeau.

Leon & Juliette van Annet van der Zijl:

De plaats was Charleston, het jaar was 1820. Hij was een jonge Nederlander die zijn verarmde vaderland was ontvlucht om fortuin te maken in de Nieuwe Wereld. Zij was een zwart meisje in een samenleving waar iemand zoals zij niet meer waard was dan een onmondig stuk vee dat naar believen gekocht en gebruikt kon worden. Dát hij haar kocht was dus niet zo vreemd. Deden blanke mannen dat toen niet vaker met slavinnen die hun wel aanstonden? Wat er daarna gebeurde was in de ogen van de wereld om hen heen echter zo schandalig en zelfs illegaal dat het alles in gevaar bracht – zelfs hun leven en dat van hun kinderen. Toen hadden ze nog maar één keuze… In Leon & Juliette reconstrueert Annejet van der Zijl een waargebeurde negentiende-eeuwse liefdesgeschiedenis die alles trotseerde, tot de vergetelheid aan toe.

Gratis prentenboek:

Heeft u een pasgeboren baby en wilt u hem of haar zacht laten slapen met versjes en liedjes, dat kan met ‘slaap kindje slaap’, terwijl u geniet van de mooiste en liefste prenten.

U krijgt het boek gratis wanneer u samen met uw kindje en zijn/haar geboortekaartje binnen drie maanden naar onze winkel komt, dan hebben wij binnen de kortste keren een prachtige slinger hangen van geboortekaartjes.

Vanaf nu € 2!

5e keer alweer de actie  ‘geef een boek cadeau’. Dit jaar de klassieker Koning van Katoren verkrijgbaar voor twee euro.

‘De 17-jarige Stach droomt er van koning van het land Katoren te worden. De oude koning is zeventien jaar geleden overleden en er is nog steeds geen opvolger gevonden. De zes ministers die het land – tijdelijk – besturen geven Stach zeven opdrachten, als Stach er in slaagt deze te vervullen wordt hij de nieuwe koning van Katoren. Maar zoeken de ministers eigenlijk wel een nieuwe koning?’

40% korting  op alle scheurkalenders

Wanneer u nog geen inspirerende, informatieve of grappige scheurkalender op het toilet heeft hangen, kunt u deze bij ons met 40% korting krijgen.

Boekentip: Het feest

Elizabeth Day  schrijft in deze roman over de klassenverschillen, daarmede de jaloezie, hypocrisie en het verraad tussen twee vrienden in Groot-Brittannië.

Volgens onze eigenaresse, Hedika, die het boek meenam om ook iets ‘vrolijks’ in haar tas te hebben tijdens het reizen, heeft Elizabeth Day de geliefde sfeer van Groot-Brittannië, met drama en een vleugje spanning, prachtig kunnen verwoorden.